تعتبر وصفة المكرونة بالتونة من وصفات الاطعمة البحرية الشرقية السهلة التحضير والسريعة فى نفس الوقت بالاضافة للقيمة الغذائية العالية التى تتمتع بها نرجوا ان تنال اعجابكم
- وقت التحضير :20 دقيقة
- التصنيف : ماكولات بحرية
- وقت التقديم : وجبة العشاء
________________________________
المقادير
- كيس مكرونة لولبية الشكل
- معلقتين زيت
- فص توم مفروم
- مقدار قليل من الفلفل الاحمر مخلل فى الزيت
- بصلة مفرومة ناعمة
- علبة صويا كريم
- من 8 الى 10 حبات زيتون اسود مخلى
- معلقة صلصة بيستو خضراء
- علبة تونه مصفاه من الزيت
- معلقتين حبق طرى مفروم
- اوراق حبق طرى لتزيين الطبق
________________________________
طريقة التحضير
- تطبخ المكروتة تبعا للطريقة المشروحة على العلبة الخاصة بها
- اقلى البصل فى الزيت لمدة خمس دقائق ثم اضيفى الفطر والثوم مع الاستمرار فى التقليب لمدة 4 دقائق اضافية
- تضاف قطع الفلفل الاحمر بعد تصفيتها من الزيت
- ثم اضيفى الصويا كريم والزيتون وصلصة البيستو,وبعد دقيقة واحدة قومى باضافة قطع التونة مع مراعاة عدم تفتتيتها اثناء التحضير.
- تتبل المقادير بالملح والفلفل الاسود حسب رغبتك
- ثم يضاف الحبق المفروم
- ضعى المكرونة فى طبق للتقديم مع اضافة خليط من التونة والبصل والزيتون فوقها وتزيينها باوراق وافرع الحبق الطرية.
وبالهنا والشفا
2 التعليقات:
حلوه اوى الطبخه وبسيطه تبقى احلى بقى لو وضحتلى الحاجات دى
صويا كريم دا عباره عن ايه؟
وايه (صلصة بيستو خضراء)دى؟
وكمان مكتوب ضيفى الفطر انهى فطر ؟
تسلم ايدك ياشيف علاء D:
اولا بشكرك على متابعتك للموقع واتمنى ان شاء الله ان المحتوى يكون مفيد.
ثانيا بالنسبة للصويا كريم فدى عبارة عن صلصة صويا تقدرى تلاقيها فى اى سوبر ماركت محترم وكذلك البيستو دى صلصة من المطبخ الايطالى وبرضوا تقدرى تلاقيها بسهولة ان شاء الله واخيرا موضوع الفطر دا غلطة مطبعية هصلحها ان شاء الله
إرسال تعليق
من فضلك اترك تعليق حتى ولو كان بسيطا فكل كلمة منكم هى خطوة فى طريق ارضائكم.
من فضلك قل قراتة فى مدونة المطبخ العربى